cPanel'de PHP Hatalarını Görüntülemenin En Kolay Yolu (display_errors Açma)

HostingForum.tr'ye Hoş Geldiniz!

Türkiye'nin gelişen web barındırma (hosting) topluluğuna adım attığınız için çok mutluyuz! HostingForum.tr, alan adı (domain), sunucu yönetimi, web hosting, VPS/VDS, güvenlik ve daha birçok konuda bilgi paylaşabileceğiniz, sorular sorup yanıtlar alabileceğiniz bir platformdur.

Administrator

www.hostingforum.tr
Web sitesi
hostingindirim.com
cPanel’de hata loglarını görmek ve özellikle PHP hatalarını görüntülemek için display_errors ayarını aktif etmek, sorunları teşhis etmek açısından oldukça önemlidir. Aşağıda, cPanel üzerinden display_errors ayarını nasıl etkinleştirebileceğini adım adım anlatıyorum:

🔧 1. cPanel’e Giriş Yap

🛠️ 2. “Select PHP Version” veya “MultiPHP INI Editor”a Git

cPanel’de PHP ayarlarını değiştirmek için 2 farklı yöntem vardır. Hosting sağlayıcına bağlı olarak bu seçeneklerden biri veya ikisi aktif olabilir.

Yöntem 1: Select PHP Version

1. Select PHP Version” seçeneğine tıkla.
  2. Açılan sayfanın sağ üst köşesinden aktif PHP versiyonunu seç.
  3. Sağ alttan “Options” sekmesine geç.
  4. display_errors satırını bul ve kutucuğu işaretle ya da “On” olarak ayarla.

Yöntem 2: MultiPHP INI Editor

1. cPanel ana sayfasından “MultiPHP INI Editor” seçeneğini aç.
  2. Alan adını (domain) seç.
  3. display_errors seçeneğini “On” yap.
  4. Sayfanın en altındaki “Apply” veya “Kaydet” butonuna basarak ayarları kaydet.

🧾 3. PHP Hatalarını Görüntüleme

PHP hatalarını görmek için:
  • Web sitenin ana dizininde (public_html) .htaccess dosyasına aşağıdaki satırları da ekleyebilirsin (gerekirse):
Kod:
php_flag display_errors On
php_value error_reporting 32767

⚠️ Not: Bazı sunucularda .htaccess ile bu ayar yapılamayabilir; bu durumda yukarıdaki yöntemler tercih edilmelidir.

📁 4. Hata Loglarına Nereden Erişilir?

cPanel'de hata loglarını görmek için:
  1. Ana sayfada “Errors” / “Hata Günlükleri” ikonuna tıkla.
  2. Bu bölümde son 300 hatayı görebilirsin.
Alternatif olarak error_log adlı dosya, genellikle hataların yazıldığı PHP log dosyasıdır. Bu dosya:
  • Her dizinde oluşabilir (özellikle hata oluşan scriptin bulunduğu dizinde)
  • public_html/error_log olarak bulunabilir

İstersen, phpinfo(); fonksiyonu ile display_errors ve diğer ayarların etkin olup olmadığını da test edebilirsin.
Kod:
<?php phpinfo(); ?>

Geri