- Web sitesi
- hostingindirim.com
- AdminCP
cPanel’de hata loglarını görmek ve özellikle PHP hatalarını görüntülemek için display_errors ayarını aktif etmek, sorunları teşhis etmek açısından oldukça önemlidir. Aşağıda, cPanel üzerinden display_errors ayarını nasıl etkinleştirebileceğini adım adım anlatıyorum:
cPanel’de PHP ayarlarını değiştirmek için 2 farklı yöntem vardır. Hosting sağlayıcına bağlı olarak bu seçeneklerden biri veya ikisi aktif olabilir.
PHP hatalarını görmek için:
Not: Bazı sunucularda .htaccess ile bu ayar yapılamayabilir; bu durumda yukarıdaki yöntemler tercih edilmelidir.
cPanel'de hata loglarını görmek için:
İstersen, phpinfo(); fonksiyonu ile display_errors ve diğer ayarların etkin olup olmadığını da test edebilirsin.
1. cPanel’e Giriş Yap
- Tarayıcında http://alanadiniz.com/cpanel ya da hosting sağlayıcının verdiği bağlantı üzerinden cPanel’e giriş yap.
2. “Select PHP Version” veya “MultiPHP INI Editor”a Git
cPanel’de PHP ayarlarını değiştirmek için 2 farklı yöntem vardır. Hosting sağlayıcına bağlı olarak bu seçeneklerden biri veya ikisi aktif olabilir.Yöntem 1: Select PHP Version
- “Select PHP Version” seçeneğine tıkla.
- Açılan sayfanın sağ üst köşesinden aktif PHP versiyonunu seç.
- Sağ alttan “Options” sekmesine geç.
- display_errors satırını bul ve kutucuğu işaretle ya da “On” olarak ayarla.
Yöntem 2: MultiPHP INI Editor
- cPanel ana sayfasından “MultiPHP INI Editor” seçeneğini aç.
- Alan adını (domain) seç.
- display_errors seçeneğini “On” yap.
- Sayfanın en altındaki “Apply” veya “Kaydet” butonuna basarak ayarları kaydet.
3. PHP Hatalarını Görüntüleme
PHP hatalarını görmek için:
- Web sitenin ana dizininde (public_html) .htaccess dosyasına aşağıdaki satırları da ekleyebilirsin (gerekirse):
Kod:
php_flag display_errors On
php_value error_reporting 32767

4. Hata Loglarına Nereden Erişilir?
cPanel'de hata loglarını görmek için:
- Ana sayfada “Errors” / “Hata Günlükleri” ikonuna tıkla.
- Bu bölümde son 300 hatayı görebilirsin.
- Her dizinde oluşabilir (özellikle hata oluşan scriptin bulunduğu dizinde)
- public_html/error_log olarak bulunabilir
İstersen, phpinfo(); fonksiyonu ile display_errors ve diğer ayarların etkin olup olmadığını da test edebilirsin.
Kod:
<?php phpinfo(); ?>