Ubuntu Sunucuda Root Şifre Sıfırlama

HostingForum.tr'ye Hoş Geldiniz!

Türkiye'nin gelişen web barındırma (hosting) topluluğuna adım attığınız için çok mutluyuz! HostingForum.tr, alan adı (domain), sunucu yönetimi, web hosting, VPS/VDS, güvenlik ve daha birçok konuda bilgi paylaşabileceğiniz, sorular sorup yanıtlar alabileceğiniz bir platformdur.

Administrator

www.hostingforum.tr
Web sitesi
hostingindirim.com
Bu makalede, Ubuntu sunucularınızda root şifresini nasıl sıfırlayabileceğinizi adım adım anlatacağız. Unutulan veya kaybolan root şifreleri, sunucuya erişiminizi engelleyebilir. Bu rehber, kolay ve hızlı bir şekilde root şifrenizi sıfırlamanıza yardımcı olacaktır.

Gerekli Adımlar​

1. Sunucuyu Yeniden Başlatın: İlk adım olarak sunucunuzu yeniden başlatmanız gerekiyor. Fiziksel sunucuya KVM (Klavye, Video, Fare) ile bağlanabilir veya sanal sunucuya VMWare gibi araçlar üzerinden erişebilirsiniz.
  2. GRUB Menüsüne Erişin: Sunucu açılırken, GRUB menüsüne ulaşmak için ESC veya SHIFT tuşuna arka arkaya basın.
  3. Düzenleme Ekranına Geçin: GRUB menüsünde, sürekli olarak e tuşuna basarak düzenleme ekranına geçin.
  4. Linux Satırını Düzenleyin: “linux” ile başlayan satırı bulun. Bu satırın sonuna bir boşluk bırakıp init=/bin/bash yazın.
  5. Düzenlemeleri Kaydedin ve Çalıştırın: Değişiklikleri kaydetmek ve çalıştırmak için CTRL+X tuşlarına basın.
  6. Root Yetkisine Sahip Olun: Bu aşamada otomatik olarak root yetkisine sahip olacak ve bir SSH ekranı göreceksiniz.
  7. Root Şifresini Değiştirin: SSH ekranında passwd komutunu yazıp Enter tuşuna basın. Yeni root şifrenizi girin ve doğrulama için tekrar girmeniz istendiğinde yeniden yazın.
  8. Sunucuyu Yeniden Başlatın: Şifre değişikliği tamamlandıktan sonra sunucunuzu yeniden başlatın.
  9. Şifrenizi Kullanarak Giriş Yapın: Sunucu yeniden başladıktan sonra yeni root şifrenizle giriş yapabilirsiniz.

Önemli Notlar​

• Her adımı dikkatlice uyguladığınızdan emin olun.
  • Yeni root şifrenizi güvenli bir yerde saklayın.
  • Bu işlem sırasında herhangi bir hata yaşarsanız, lütfen bir uzmana danışın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri